100DW I: het begin van het avontuur

Op deze foto zie je de eerste lichting van de 100 Day Warrior. Deze foto is gemaakt op dag 102, vlak voor de Kerst 2014. Tommy Kleerekoper, de man links van mij op de foto, is al heel lang een vriend van me en toen ik in 2014 met het idee rondliep om een transformerende training aan te bieden aan mensen uit de creatieve industrie toen wilde ik dat even tegen hem aanhouden. Mijn gedachte was ‘als ik mensen die slimmer zijn dan ikzelf op een of andere manier boven zichzelf uit kan laten stijgen en ze verbinden met hun innerlijke wijsheid en compassie dan moeten er goede dingen uit voortkomen’. Wat ik hoopte dat hij zou zeggen is ‘vet idee, moet je doen’. Wat ik totaal niet zag aankomen was dat hij zou zeggen ‘ik wil meedoen maar dan moet ik wel even mijn compagnon Sanne ompraten ook mee te doen want de zaak moet dit betalen’. En zo had ik ineens twee deelnemers terwijl ik nog niet eens een cursusboek had.

En zo vond ik in mijn rondgang langs ‘mensen die slimmer zijn dan ik’ ineens mensen die mee wilden doen. Erika Vocking was de volgende, zij nam Pirke mee. Esther kwam er via haar werkgevers bij en zij raadde me aan om met Arent te gaan praten. Na enig aandringen kwam ook hij aan boord. 

Op dat moment had ik 10 jaar spirituele training achter mijn kiezen. Ik wist dus wel een beetje wat ik wilde en hoopte te bereiken. Maar de training die ik in gedachten had was nog nooit door iemand gedaan of gegeven. We sprongen allemaal in het diepe, inclusief ikzelf. Fun fact: de eerste keer had ik niet goed gerekend en waren we een week te vroeg gestopt: ik had 14 sessies uitgewerkt in plaats van 15. Toen Esther me erop wees dat we pas op dag 92 waren toen ik in mijn hoofd al klaar was, kreeg ik zowat een hartverzakking.

Het bijzonder van de 100 Day Warrior was dat het een betere training was dan ik had voorzien. Er treden bepaalde gunstige effecten op die ik niet had zien aankomen. Daarover in andere posts meer.

Dat deze foto nu zo’n belangrijke plaats heeft op de nieuwe website is toevallig (het was de enige toffe warrior-related foto in zwart wit) maar bij nader inzien ook passend. Met deze mensen is het allemaal begonnen. Als zij toen geen ja hadden durven zeggen, was niet in werking gezet wat er nu staat. Ik ben enorm dankbaar en trots op deze zes mensen.