100 Day Warrior in 3 varianten

The full monty, twee edities per jaar

8 Week Transformation

In 8 weken fit en meer balans, doorlopend

In-company training

Bouw het sterkst mogelijke team

FORMULE

100 Day Warrior startte in 2014 als leiderschapstraining die door tegelijkertijd te focussen op lichaam en geest structureel spectaculaire resultaten haalde wat leidde tot reportages in de NRC en de Volkskrant. Wat destijds een bijzondere gewaarwording was: het programma werkte zelfs beter dan verwacht bij het ontwerpen ervan. Nu in 2022 onze eigen locatie openging behalen we nóg krachtiger resultaten!

 

Probeer het uit. Doe 100 dagen precies wat goed voor je is, laat achterwege wat slecht voor je is. Je lichaam zal opbloeien en je geest zal kalmeren. Rust, ruimte en kracht vloeien je systeem in. Zo ontstaan de voorwaarden om diep naar binnen te gaan, dieper dan je ooit geweest bent. Dat is een fascinerende, haast mysterieuze ervaring.

PASSEND IN JE DAGELIJKSE LEVEN

Je kunt deelnemen aan 100 Day Warrior terwijl je gewone leven gewoon doorgaat. Sterker, je zult merken dat je steeds beter gaat functioneren tijdens de 100 dagen, hoe zwaar je functie of workload ook is. Logisch, want je wordt met de dag fitter, opener, sterker en moediger.

JE EIGEN 'TRIBE' MET INSPIRERENDE REISGENOTEN

Een groep heeft nooit meer dan 8-10 deelnemers. Leeftijden lopen uiteen van 25 tot 60 maar meestal ligt de leeftijd tussen de 30 en de 45. Deelnemers zijn meestal ondernemers uit Amsterdam en omstreken maar iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei en leiderschap is welkom. Verhouding man/vrouw is 60/40 na 220 deelnemers. Verwacht een divers gezelschap van interessante, slimme en gemotiveerde mensen.

100 DAY WARRIOR PODCAST: DE TRANSFORMATIE VAN KOEN VAN TYN

Radiomaker Koen van Tyn deed mee aan de 10e editie van 100 Day Warrior en na elke sessie heeft hij met Atalwin een podcast gemaakt. Als je echt alles wil weten over wat een deelnemer doormaakt dan kun je zijn ervaringen week voor week beluisteren.

PROFESSIONELE PERSONAL TRAINING DOOR ZELFOPGELEIDE 'TRANSFORMERS'

 Sinds de ‘geboorte’ van RISE – Home of Warriors aan de Westerdoksdijk in Amsterdam kunnen we ook onze eigen trainers intern opleiden. We maken Transformers van ze. Dat betekent dat ze zelf ook het 100 Day Warrior proces hebben doorlopen en doorlopend werken aan body, mind en spirit. Ze waren al vakkundig maar worden door hun Warrior-training ook steeds sensitiever. Het is fijn om iemand naast je te hebben staan die begrijpt waar je doorheen gaat en je kan steunen. Dat is het verschil tussen een trainer en een Transformer.

MINDFULNESS- & ZENMEDITATIELESSEN VAN HOGE KWALITEIT

100 Day Warrior Founder & Creator Atalwin Pilon heeft 18 jaar meditatieervaring, is Zen boeddhist sinds 2008 en heeft zichzelf sinds maart 2020 bekwaamd in lesgeven via Zoom. Zowel ‘live’ als via een beeldscherm kan hij een indringende boodschap overbrengen. Bij RISE zijn de sessies in principe ‘live’ maar in noodgevallen of uitzonderingen kunnen we overschakelen naar Zoom zonder kwaliteitsverlies.

WARRIOR CITY RETREAT ALS KERS OP DE TAART

Halverwege de 100 Day Warrior gaan de deelnemers traditiegetrouw 3 dagen lang de diepte in. Sinds de deuren van RISE geopend zijn kan dat onder ons eigen dak. Dat betekent een zgn City Retreat met een krachtige cocktail van meditatie, workouts, breathwork en het spectaculaire Big Mind, Big Heart Process.

EEN REALISTISCHE TIJDSINVESTERING

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

INNERLIJKE RUST (STRESSREDUCTIE)

Goed trainen, eten en slapen en dagelijks mediteren maakt kalm en weerbaar en laat negatieve gedachten verdwijnen.

MEER SPIERMASSA

Gemiddeld 4,9kg per deelnemer, record 9,2 kg. Zorgt voor vitaliteit en zelfvertrouwen

MINDER LICHAAMSVET

Gemiddeld 7,4kg per deelnemer. 10-12kg is gebruikelijk en record staat op 24kg(!). Maakt gezonder, sneller en energieker.

EFFECTIEVER LEIDERSCHAP

Meer rust, meer geduld, meer compassie en betere luisterskills leiden tot minder miscommunicatie op werkvloer (en in gezin).

VERBETERDE LICHAAMSHOUDING

Een Warrior straalt rust en vertrouwen uit met zijn rechte rug en een open hart

DIEP ZELFINZICHT

Intensief bezig zijn met lichaam en geest zorgt voor talloze eye-openers en doorbraken. Een transformerende ervaring!

TEVREDENHEID EN DANKBAARHEID

Discipline, zelfcompassie en innerlijke groei zorgen voor meer levensgeluk.

MEER (INNERLIJKE) KRACHT & ENERGIE

Wanneer innerlijke rust in een sterk en gezond lichaam komt onstaat een nieuwe energiebron die sterk en rustig tegelijk is.

DIEPER CONTACT MET PARTNER EN KINDEREN

Aandacht, geduld en openheid doet wonderen. 100%(!) van de Warriors met eigen kinderen rapporteert een verbeterde relatie!

EN NOG VEEL MEER

Minder pijntjes, beter seksleven, moediger, eerlijker, minder eenzaamheid, verbetering werksituatie, goedmaken van ruzies, beter beslissingen nemen, kwetsbaarder durven zijn etc etc.

Achtergrond

De 100 Day Warrior is een niet-alledaagse mengeling van zenboeddhisme, mindfulness en wetenschappelijke inzichten. Hoe dat zo gekomen is, daar zit een heel verhaal achter.

DE BEDENKER

De 100 Day Warrior is bedacht door Atalwin Pilon (1971). Atalwin studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, studeerde af en werd marketingstrateeg. Hij was gefascineerd door popcultuur, postmodernisme, branding, ‘het creatieve proces’, reclame en voorspellen van trends en ontwikkelingen. Hij bezat verschillende bedrijven in de reclame en nachtleven. Atalwin stond zich voor op zijn intelligentie en ontleende status aan de sociale cirkel waarin hij zich begaf en de merken die hij droeg. Eigenlijk was hij een beetje een blaaskaak met nul interesse in ‘zweverige shit’.

EEN LEVENSVERANDERENDE GEBEURTENIS

In maart 2004 gebeurde er iets bijzonders met Atalwin. Hij had financieel en sociaal een grote knauw opgelopen omdat een goede vriend hem zakelijk bedroog, zijn vader stierf en zijn geliefde verliet hem. In een zoektocht naar houvast wilde hij meditatie uitproberen. Maar de Amerikaanse zenmeester die hij had ontmoet, had blijkbaar allerlei schroefjes los gedraaid.

Lees verder

Toen kwam het moment dat zomaar uit het ogenschijnlijke niets Atalwin’s schilden begonnen door te breken en zijn maskers los te laten. Hij dacht dat hij dood ging. In een proces van 3 dagen en 2 nachten voelde hij zichzelf opnieuw geboren worden. Het voelde als thuiskomen, als heel worden.

Atalwin was verbijsterd. Ineens zag hij dat hij leefde in een wereld vol bange en eenzame jongetjes en meisjes die zoeken naar liefde en erkenning. Die zich allemaal verbergen achter maskers om niet gekwetst te worden. Hij zag hoe hij zichzelf had verborgen achter superioriteit uit angst om niet goed genoeg te zijn en hoe eenzaam hem dat had gemaakt. Hij voelde zich bevrijd maar ook enigszins verraden: waarom had niemand hem dit verteld? Waarom leerde je dit niet om school?

HET ONTDEKKEN VAN DE WARRIOR FILOSOFIE

In pogingen om chocola te maken van zijn onwaarschijnlijke innerlijke transformatie zocht Atalwin naar context. Bij een vriend thuis viel zijn oog op ‘Hero With A Thousand Faces’ door Joseph Campbell. Hij nam het mee naar huis. Het ging over mythologie en was geen gemakkelijk boek. Maar wel de bron van een mogelijk nog verbluffender inzicht.

lees verder

Mytholoog Campbell is de ontdekker van de ‘monomythe’. In het kort gezegd ontdekte hij dat er een groter, universeel verhaal zit onder alle mythen, sprookjes en verhalen die mensen sinds ze kunnen praten aan elkaar vertellen. Dat universele verhaal noemde hij ‘The Hero’s Journey’. Dat is het verhaal van een held die op reis moet, geholpen door een tovenaar door een onbekend woud ploetert en op gegeven moment een donkere diepte in moet om daar een draak te verslaan en dan thuis komt om met de prinses te trouwen. Dat verhaal is al duizenden jaren oud. Maar wat ontdekte Campbell nou? Dat al die fasen in het verhaal metaforen zijn voor de fasen van spiritueel ontwaken. En wat was nou zo verpletterend? Dat al die bizarre dingen die Atalwin waren overkomen letterlijk stap voor stap stonden beschreven in dat boek en werden geïllustreerd met bakken met voorbeelden uit allerlei oeroude verhalen uit de hele wereld.

 

Terugkijkend was de zenmeester de tovenaar die de weg wees, waren de stappen buiten de comfort zone de reis door het bos, de periode van wanhoop en verdriet voelde als afdalen in een donkere grot, het gevoel van doodgaan was het doden van de draak en het samensmelten met zijn zachte en kwetsbare kanten is het huwelijk met de prinses. Het was een shockerende gewaarwording: de hele wereld ligt dus vol met handleidingen, als we maar begrijpen wat er staat.

 

De boodschap was duidelijk. Mensen zijn op aarde om zichzelf te vinden. Het bewijs is overal.

 

Een tweede belangrijke inspiratiebron voor de 100 Day Warrior kwam op Atalwin’s pad. Shambala – The Sacred Path Of The Warrior is een werk van de beroemde Tibetaanse spiritueel leraar Chögyam Trungpa. Hij legt uit hoe een verlichte samenleving te creëren door te beginnen met trainen. Krijgers zijn mannen en vrouwen die de moeilijke weg van de held vrijwillig opgaan om zichzelf en anderen te bevrijden. Trungpa zet de archetypische Krijger af tegen de archetypische Lafaard. De Lafaard is de mens die bang is om kwetsbaar te zijn en niet graag een spiegel voorgehouden krijgt, een Krijger overwint zijn angst en bevrijdt anderen.

 

De boodschap was duidelijk. De samenleving heeft moedige en vitale krijgers nodig. Want als we collectief onze koppen in het zand blijven steken maken we de wereld onleefbaar voor onze kinderen.

 

Maar hoe breng je zoiets op een overtuigende en inspirerende manier over?

GEBOORTE VAN 100 DAY WARRIOR

In 2014 vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Net terug van een spirituele queeste die hem 18 maanden over de wereld had gestuurd, werd Atalwin gevraagd om meditatietraining te geven in een exclusieve personal trainingsstudio in Amsterdam. Zelf mocht hij meedoen aan een ‘spierballenkamp’: een professioneel begeleid programma om een maximale lichaamstransformatie te ondergaan.

 

De resultaten waren indrukwekkend. Wat nou als iemand beide programma’s tegelijkertijd zou doen? Wat nou als je deelnemers de 15 fasen van de Hero’s Journey uitlegt terwijl hun lichaam transformeert? Ineens zag hij een manier om een lastig te omvatten begrip als spirituele transformatie inzichtelijk, toegankelijk en aantrekkelijk te maken door spirituele training te combineren met fysieke training. Zo ontstond de 100 Day Warrior. Een reis van 10 jaar.