Eet je wakker

Onze samenleving is er op ingericht om je bang, verdoofd en gevuld te houden. Aan die invloeden worden we ons hele leven aan blootgesteld. Ontwaken is niet makkelijk. Hoe minder wakker je bent, hoe minder je voelt dat je leeft. Eigenlijk ben je begonnen met doodgaan voordat je bent begonnen met leven omdat je altijd bang bent om ergens iets van tekort te komen.

Dat zie je allemaal terug in de voedingsindustrie die onze eetgewoonten beinvloeden. We eten zoet, zout en vet maar voelen ons nooit gevoed. Hoe meer we vallen voor de verleidingen die ons van alle kanten bestoken, hoe ellendiger we ons gaan voelen.

Ik ben geen held wat voeding aangaat. Ik word makkelijk te dik, verlies me in koolhydraten. Zelfmedelijden rond een slepende schouderblessure waardoor ik niet fijn kan trainen en een heerlijke verloving maakten dat ik weer teveel heb gegeten. Het zullen wel niet voor niets wittebroodsweken heten. Discipline is het enige dat werkt voor mij. Geen toegevoegde suikers, geen processed foods, weinig zuivel en veel groenten. Verder vlees, vis, noten en zaden. En tijden wanneer ik mag eten. Die regeltjes geven me houvast. En als ik me aan die regeltjes houd dan voel ik dat de levensenergie weer gaat stromen.